Skip to main content

Tjedan Fair playa u OŠ Videvec

Tjedan Fair play-a u Osnovnoj školi Vidovec 28.09.2020. – nadalje

Verica Ozmec | Osnovna škola Vidovec


Obilježavanje 1. Međunarodnog Fair play dana bila je najbolja uvertira u Tjedan Fair play-a. Učenici OŠ Vidovec i više nego inspirirani, imali su razne originalne ideje promocije i edukacije Fair play vrijednosti, ne samo u jednom tjednu, već će svoje ideje provoditi kroz cijelu školsku godinu. 

Naš se tjedan nastavio vršnjačkom edukacijom osmih razreda o provođenju Fair play-a tako da su četiri  učenice izradile prezentaciju i prenijele osnovne poruke Fair play-a za učenike od 1.-4. razreda za koje su, nakon prezentacije, pripremile bojanke i  igru Memory na temu Fair play-a koju su same izradile.

Iskoristivši blagodati velike sportske dvorane, učenici su se rasporedili po razredima cijelom dvoranom te bojali Fair play bojanke, igrali Memory & na tren živjeli Fair play. 

Na nogometnoj utakmici dječaka osmog razreda, učiteljica Tjelesne i zdravstvene kulture zajedno sa socijalnom pedagoginjom Škole oformile su komisiju za procjenu dobre i Fair play igre. Odlukom komisije nagradu Fair play karton dobio je F.Š. za fer i korektnu igru te posebice, fair ponašanje prema protivnicima koje je pokazao na terenu.

Obzirom da su na obilježavanju Međunarodnog dana Fair play-a nastali razni likovni radovi, najbolji radovi nagrađeni su također Fair play kartonom. Učeniku N. M. 2.b razreda dodijeljen je Fair play karton  za najbolji strip.

Učenice-edukatorice  napravile su intervju s učenicima, dobitnicima Fair Play kartona te snimile njihove prve reakcije.

Naše su edukatorice održale prezentaciju Fair play-a i u petom razredu te na taj način svoje znanje i iskustvo ovog tjedna prenijele na mlađe generacije koje ćemo poticati da njeguju ove vrijednosti, da se dodatno educiraju te promoviraju i žive Fair play.  

Na kraju tjedna učenice osmih razreda predstavile su se svojim kreativnim nastupom i vokalnom rap izvedbom njihove originalne pjesme na temu Fair play-a te tako postale promotorice Fair play-a u našoj školi.