Skip to main content

Suradnja na promicanju fair playa

Zagreb, 23.11.2017. Predsjednica Hrvatskog fair play odbora Danira Nakić Bilić u pratnji nekoliko članova Hrvatskog fair play odbora, održala je prigodni sastanak s predsjednikom Europskog fair play pokreta (EFPM – European Fair Play Movement)  Christianom Hinterbergerom i glavnim tajnikom Ioannisom Psilopulosom.

Sastanak je održan uoči 46. generalne skupštine Europskih olimpijskih odbora koji će se održati u Hotelu Westin u Zagrebu 24. i 25. studenoga 2017.

Predsjednik Hinterberger  sa zanimanjem je saslušao prezentaciju dosadašnjeg rada HFPO, a naročito je prihvatio činjenicu da se u bliskim planovima Hrvatskog fair play odbora (HFPO) nalazi  uska i važna suradnja s Hrvatskim školskim sportskim savezom u provedbi projekta kojim se promoviraju ideje fair playa. Suradnja krovne organizacije školskog sporta i HFPO traje već nekoliko godina, čemu pridonosi i članstvo Goran Jukića, stručnog suradnika Hrvatskog školskog sportskog saveza u Hrvatskom fair play odboru.

Na slici s lijeva: Christian Hinterberger, Goran Jukić, Danira Nakić Bilić

Na sastanku je istaknuta potreba da se u promociji fair playa angažira što veći broj sportskih i društvenih struktura koje će prepoznati važnost i ulogu koju nacionalni fair play pokreti  imaju u društvu. Osobito se istaknula ideja da se na razini Europske unije pokrenu mehanizmi koji bi doprinijeli prepoznavanju i prihvaćanju projekata i ideja koje provode kako nacionalni tako i Europski fair play pokret (EFPM). Gospodin Hinterberger sa zadovoljstvom je prihvatio poziva da sudjeluje na svečanosti obilježavanja 10. godišnjice osnutka Hrvatskog fair play odbora koji će se održati 15. prosinca ove godine i nije propustio podsjetiti da je upravo Hrvatska (povelju o osnivanju potpisao je Darko Dujmović, predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora) bila jedna od četrnaest zemalja  osnivača Europskog fair play pokreta, na osnivačkoj skupštini 27. svibnja 1994. u sjedištu FIFA-e u Zurichu (Švicarska).