Skip to main content

Poluzavršno košarka - istok

Dana 16.5.2018.održalo se Poluzavršno natjecanje u košarci za dječake 5./6. razreda OŠ regije istok.

Samim početkom i otvorenjem košarkaških utakmica u osječkoj dvorani Jug II ekipe su pogledima odmjeravale svoje protivnike.
Prvom utakmicom led su probili domaćini iz OŠ "Mladost" Osijek i OŠ "Ivana Brlić-Mažuranić" iz Virovitice. Dominacija domaćina vidjela se već u samom početku utakmice. Nedostatak koncentracije i odlučnosti donijela je ekipi iz Virovitice poraz.
Pobjednicima se u drugoj utakmici suprotstavila ekipa OŠ "Antun Mihanović" iz Slavonskog Broda. Utakmicu je obilježila stalna napetost. Uzbuđenje i iščekivanje vidjeli su se na licima igrača. Navijači s klupe pridružili su se slavlju ekipe iz Osijeka.
Treću utakmicu su igrali OŠ "Julije Kempf" iz Požege i OŠ "Mitnica" iz Vukovara. Unatoč mnogim naglim preokretima utakmica nije potakla napetost i poklike s tribina, no velika želja za uspjehom odvela je ekipu iz Požege do pobjede.


Već početkom četvrte utakmice ekipa iz Slavonskog Broda uzela je stvar u svoje ruke i pokazala nadmoć nad dječacima iz Virovitice. Klupe obje ekipe pokazuju znakove iscrpljenosti i umora. Dječaci iz Virovitice već su se sredinom utakmice pomirili s porazom što se očitovalo u njihovim neodlučnim napadima koji su utakmicu činili manje dinamičnom. Ponosni Brođani ispraćeni su velikim pljeskom s tribina.
Igrači su u petoj utakmici još jednom pokazali koliko im je važno da osvoje što bolji plasman, te je zato utakmica obilježena velikom borbenosti i agresivnosti ekipa iz OŠ "Mitnica" iz Vukovara i OŠ "Antun Mihanović" iz Slavonskog Broda. Zasluženu pobjedu mukom i žestokom borbom izborili su dječaci iz Slavonskog Broda.
Zadnja utakmica između Osječana i Požežana bila je napeta do samog kraja. Pobjedu su odnijeli Osječani sjajnim pogotkom Frana Marjanovića iz slobodnog bacanja samo 3 sekunde prije kraja.
Treće mjesto osvojila je OŠ "Antun Mihanović" iz Požege. Drugo mjesto su osvojili učenici OŠ " Julije Kempf " iz Slavonskog Broda. Prvo mjesto na domaćem terenu i prolaz na Državno natjecanje, koje će se održati 3./4.i 5.6.2018. u Vinkovcima, osvojila je OŠ "Mladost".

Ipl novinar: Ira Ivković