Skip to main content

Rukomet - skupina zapad

Poluzavršnica državnog prvenstva skupine Zapad u rukometu održana je 22. svibnja 2018. u Osnovnoj školi Dragutina Domjanića u Svetom Ivanu Zelini.

Na ovom natjecanju sudjelovale su škole:
ŠŠD Fontana, OŠ “Vazmoslav Gržalja”, Buzet
ŠŠD Dunja, OŠ Stjepana Kefelja, Kutina
ŠŠD Mladost, OŠ Dragutina Domjanića, Sveti Ivan Zelina
ŠŠD Kristofor, OŠ Ivana Rabljanina, Rab
ŠŠD Slava Raškaj, OŠ “Slava Raškaj”, Ozalj

 

 

 

 

 

 

Natjecanje je oko 11 sati započelo hrvatskom himnom i govorom učiteljice Ivančice Valek kojim je ohrabrila igrače i potaknula ih na uspjeh. Nakon kratkog govora svaka ekipa se fotografirala i krenula na zagrijavanje. Prvu utakmicu igrali su Ozalj i Buzet. Prvih petnaest minuta vodio je Buzet 14:4, koji je na kraju odnio pobjedu rezultatom 24:11.
Drugu utakmicu igrali su Sveti Ivan Zelina i Ozalj. U prvom poluvremenu Zelina je vodila 9:4 i na kraju pobijedila rezultatom 22:10.
Treću utakmicu igrali su Kutina i Rab. Prvih pet minuta ekipa raba vodila je 4:2, u desetoj minuti rezultat se izjednačio i bio je 7:7. Kutina je pobijedila Rab rezultatom 25:24.
Četvrtu utakmicu igrali su Buzet i Zelina. U prvom poluvremenu Buzet je vodio rezultatom 9:8, ali je utakmica završila izjednačenim rezultatom 14:14.
Petu utakmicu igrali su Zelina i Rab. Pobijedila je Zelina rezultatom 15:14.

  

 


Šestu utakmicu igrali su Buzet i Kutina. U prvom poluvremenu bio je izjednačen rezultat 13:13. Pobijedila je ekipa Buzeta rezultatom 24:19 i tom pobjedom osigurala prvo mjesto.
Kada su sve utakmice završile, nastupila je ritmička skupina, a gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec kratkim je govorom pohvalio igrače.
Ravnateljica Osnovne škole Dragutina Domjanića Gordana Čosić dodijelila je priznanja, medalje i pehare svim sudionicima, a rukometašice su se nakon napetih utakmica, iscrpljene i pune dojmova, zaputile na zasluženi ručak.

Izvještaj pripremile: Petra Šalamun i Mia Grabavac, 6. c
Fotografija: Petar Turčić, (.d