Skip to main content

Bili i ostali najbolji

U četvrtak 7. ožujka 2019. godine učenici od 5. do 6. razreda Osnovnih škola Ludbreg, Martijanec, Sveti Đurđ i Veliki Bukovec odigrali su nogometne utakmice u Sportskoj dvorani Ludbreg. Susreti su počeli u 8:30 sati.

Prvo su odigrali igrači Osnovne škole Sveti Đurđ i Osnovne škole Martijanec. Martijančani nisu uspjeli poraziti protivničku ekipu pa su izgubili s rezultatom 9:2 . Ubrzo nakon toga bilo je vrijeme da se druge ekipe zagriju i pripreme za igru. Ostali rezultati su sljedeći:
OŠ Ludbreg – OŠ Veliki Bokovec 11:1
OŠ Martijanec – OŠ Veliki Bukovec 6:0
OŠ Ludbreg – OŠ Sveti Đurđ 2:4
OŠ Martijanec – OŠ Ludbreg 2:1
OŠ Bukovec – OŠ Sveti Đurđ 2:13
Za vrijeme igre postavile smo nekoliko pitanja igračima iz Velikog Bukovca kako se osjećaju prije igre, koga smatraju najvećim protivnikom te im poželjele sreću i dobar provod.
Kako se osjećate prije utakmice?
Osjećamo se napeto, ali i sretno zbog današnjeg dana.
Očekujete li pobjedu?
Ovisi o tome s kojom ekipom ćemo igrati.
Što mislite tko vam je najveći protivnik?
Definitivno igrači Svetog Đurđa.

U nogometu se dešavaju padovi i velike ozljede. Prilikom pada, Noa Vađunec, učenik OŠ Sveti Đurđ dobrovoljno je pomogao svom protivniku da ustane i sjedne na klupu da se odmori, to nas se jako dojmilo pa smo mu postavile slijedeća pitanja :
Što te potaknulo da pomogneš protivniku?
Potaknulo me to da moramo uvijek pomoći čak i onima koji nam baš i nisu bliski.
Jesi li zadovoljan svojim postupkom?
Naravno da jesam!


I kao šećer na kraju ostao nam je jedan jedini kapetan OŠ Svetog Đurđa, Filip. Njega smo izdvojile kao igrača dana. Pokazao je svoje želje i uspjeh. Doveo je svoj tim do pobjede i zajedno sa svojim timom pokazao ostalim igračima kako se igra nogomet.

IPL novinari: Matea Vrabec, Ilina Ivanuša