Skip to main content

Prijenos uživo ždrijeba skupina za WSC futsal

Hrvatski školski sportski savez nakon vrlo uspješne organizacije Svjetskog školskog rukometnog prvenstva 2012. dobio je čast organizirati i drugo Svjetsko natjecanje. Svjetsko školsko futsal prvenstvo će se održati od 3. do 10. travnja 2016. godine u Gradu Poreču. Treba istaknuti kako je ovo prvo službeno Svjetsko školsko futsal prvenstvo. Do sada su održana 3 neslužbena : 2007. u Brazilu, 2010. u Turskoj i 2014 u Italiji. Ovim putem želimo naglasiti kako su naše ekipe nastupale na zadnja 2 natjecanja. U Turskoj su nas predstavljali mladići iz Gimnazije Sesveta te osvojili Fair play nagradu dok su 2014. U Italiji nastupili učenici Srednje škola Krapina.

Prvom službenom Svjetskom školskom futsal prvenstvu, odlučila je biti pokroviteljica Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović.

U velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održat će se 25. siječnja 2016. godine, s početkom u 11:00 sati, ždrijeb skupina za Svjetsko školsko futsal prvenstvo.

Svjetsko školsko futsal prvenstvo organizira Hrvatski školski sportski savez u suradnji s Međunarodnom školskom sportskom federacijom, a na natjecanju će sudjelovati 34 ekipe iz 23 zemlje svijeta s više od 700 sudionika.

Pogledajte prijenos uživo uz pomoć MZOS-a. | link na MZOS-u | link HŠSS-live stream