Skip to main content

Poluzavršno natjecanje - SKUPINA ZAPAD

Državno prvenstvo ŠSD srednjih škola Republike Hrvatske u rukometu 2016./2017.
Poluzavršno natjecanje  - SKUPINA ZAPAD –

12.4.2017. odigrana je poluzavršnica Državnog prvenstva u rukometu. Za medalje su se natjecale ŠSD “Gim_Rijeka ” (Prva riječka hrv. Gimnazija, Rijeka PGŽ), ŠSD “Mladost ” (SŠ Zvane Črnje, Rovinj IŽ), ŠSD “Olimpija 1908” (Gimnazija Karlova, Karlovac KŽ) i ŠSD “Senia ” (SŠ P.R.Vitezovića, Senj LSŽ).

Prvu polufinalnu utakmicu igrali su „Senia“ i „Mladost“. Rezultat je na početku bio podjednak, dok je pred kraj prvog poluvremena Mladost preuzela prednost od tri gola razlike. U drugom poluvremenu obrana igračica Senie je popustila te su igračice Mladosti, uz svoje polukontre i kontre, uspjele zadržati vodstvo. S konačnim rezultatom 25:14 za Mladost, Mladost se plasirala u finale, a Senia se borila za broncu.


Drugu polufinalnu utakmicu odigrali su „Gim_Rijeka“ i „Olimpija 1908“. Brzi napadi igračica Gim_Rijeke doveli su ih do prednosti u prvom poluvremenu koje je završilo s četiri gola razlike za  Gim_Rijeku. Igračice Olimpije, željne pobjede, pokušale su popraviti rezultat. Borile su se do samoga kraja, ali čvrsta obrana igračica Gim_Rijeke ih je spriječila. Konačni rezultat utakmice bio je 18:13 za Gim_Rijeku, koja se potom borila se za prvo mjesto, dok se Olimpija natjecala za treće.

Utakmicu za treće mjesto igrali su „Senia“ i „Olimpija 1908“. Tijekom igre posebno se istaknula golmanica Olimpije sa svojim odličnim obranama. U prvom poluvremenu rezultat je bio izjednačen, no u zadnjim minutama prvog poluvremena vodstvo je ipak pripalo Olimpiji. U drugom poluvremenu igračice Olimpije su uz čvrstu obranu  zadržale vodstvo. Unatoč pokušajima da se probiju kroz obranu Olimpije, igračice Senia nisu uspjele preuzeti vodstvo i osvojiti broncu. Konačni rezultat utakmice bio je 13:10 za Olimpiju.

Finalnu utakmicu igrali su „Mladost“ i „Gim_Rijeka“. Na početku utakmice Mladost vodi nekoliko golova razlike. Kasnije, igračice Gim_Rijeke izjednačavaju te postaje napeto. Igračice Gim_Rijeke ponovo stišću Mladost i na kraju poluvremena preuzimaju vodstvo. Unatoč nasilnoj igri igračica Mladosti, u drugom poluvremenu igračice Gim_Rijeke uspjele su zadržati vodstvo te osvojiti prvo mjesto s konačnim rezultatom 26:22.

Konačan poredak ekipa:
1. mjesto – Gim_Rijeka
2. mjesto –  Mladost
3. mjesto –  Olimpija 1908