Skip to main content

Državno natjecanje u atletici za osnovne i srednje škole 2017.

Dana 11.svibnja 2017.godine održalo se Državno prvenstvo u atletici za dječake i djevojčice iz osnovnih i srednjih škola na stadionu ASK-a u Splitu.

Okupili su se učenici iz čak 18 županija RH. Nakon pozdrava presjednika HŠSS i nastupa talentiranih splitskih mažoretkinja, DP je službeno započelo u 10:00h.

Utrke, skokovi i bacanja su bila jako borbena i dinamična. Svi klubovi su se borili do zadnjega daha na svakom kraju stadiona. Bilo je puno bodrenja vlastite ekipe, sretnih usklika i znoja zbog napornih utrka. Oči su svima letjele s napetih utrka i skokova u dalj na bacanje kugle i skokova u vis.Iako su se neke škole istaknule više od drugih, pohvala svim sudionicima DP-a zbog samog plasmana među najbolje u RH.

U kategoriji dječaka osnovne škole prvo su mjesto odnijeli dječaci Osnovne škole Sveta Nedelja iz istoimenog mjesta s najviših 126 bodova.Pobjeda u štafeti s rezultatom 02:16,0 im je donijela 34 boda i sigurnu zlatnu medalju. Drugo mjesto je ostvarila Osnovna škola Novi Marof iz istoimenog mjesta koja je imala isto bodova,ali više pobjeda nego Osnovna škola Smiljevac iz Zadra.

U kategoriji djevojčica osnovnih škola prvo su mjesto, s 10 bodova prednosti, osvojile djevojčice Osnovne škole Otok iz Zagreba. Naravno, nisu očekivale ništa drugo što smo iz saznali iz njihove izjave:"Pretpostavljale smo da ćemo pobjediti, ali svejedno je neopisiv osjećaj!" Sa srebrom i broncom su otišle Osnovna škola Vladimira Nazora iz Pazina i Osnovna škola Novi Marof iz istoimenog mjesta.

Srednjoškolci su se žestoko borili, ali su ipak učenici V. gimnazije Vladimir Nazor iz Splita s ukupnim brojem od 127 bodova odnijeli zlatni pehar. III. gimnazija iz Osijeka je osvojila drugo mjesto sa 119,5 bodova. Treće mjesto su preuzeli učenici Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke s ostvarenim 117,5 bodova.

Učenice Gimnazije Pula iz istoimenog grada su nakon gustih i napetih utrki i skokova osvojile prvo mjesto najvišim brojem bodova od svih pobjednika. Imale su čak 139 bodova! Svoje protivnike su ostavile za više od 20 bodova. Drugo mjesto je zasluženo uzela Športska gimnazija sa 116, a treće I. gimnazija Osijek iz grada Osijeka sa 109 bodova.

Čestitke pobjednicima i svim ostalima atletičarima koji su sudjelovali u DP iz atletike 2017. u Splitu.
Posebne zahvale organizatorima ovog specijalnog događaja što su omogućili da se ovo natjecanje održi u takvom okruženju kojem jest. Oni koji nisu osvojili najbolja mjesta neka ne budu obeshrabreni jer već samim time što su došli na Državno prvenstvo su pobjednici. Uostalom, uvijek ima mjesta za poboljšanje idućih godina.

IPL novinar: Mirna Marija Sanader; Osnovna škola prof. Filipa Lukasa, Kaštel Stari