Skip to main content

Volonteri na DP u stolnom tenisu: dodatne ruke u školskom sportu

Volonteri na DP u stolnom tenisu: dodatne ruke u školskom sportu  - Osim brojnih natjecatelja i natjecateljica koji se trenutno natječu za titulu najboljih na Državnom prvenstvu u stolnom tenisu, dvorana Intersport ovoga je puta ugostila i mlade volontere.


 

Učenici osnovnih škola iz Županijskog školskog sportskog saveza Istarske županije, njih čak 33, odazvalo se pozivu za pomoć u provedbi ovogodišnjeg turnira u stolnom tenisu za osnovne i srednje škole.

Prvoga su dana prošli kratku edukaciju o osnovama stolnog tenisa i zapisivanju rezultata za koju volonteri tvrde da je bila od velike pomoći, a čak i ako su već upoznati sa sportom, riječi Tehničke komisije nisu na odmet.

"Pa ja sam znao otprilike što je stolni tenis i koja su pravila, ali su me barem malo naučili na toj edukaciji. I sad mi je baš super ovdje, dobra je atmosfera!" Leonardo, OŠ Bernardo Parentin iz Poreča

  

Ipak, ovo nije prvi put da na državnim razinama školskih natjecanja volonteri pokazuju svoje znanje, vještine i pozitivan stav prema sportu. Naime, projekt "Volonteri u školskom sportu" pokrenuo je Hrvatski školski sportski savez s namjerom uključivanja što većeg broja učenika sportaša, i onih koji to nisu, u školski sport. Zbog nedostatka prvenstava i mogućnosti za uključenje projektu, ideja je utihnula, ali daje se naslutiti da se sada vraća na velika vrata. Ovo je prvo prvenstvo s novim licima, a očekujemo da nije zadnje te da već sljedeće školske godine, uz brojne talentirane sportaše i sportašice, na terenima sve češće viđamo entuzijastične školarce kričavih majica s različitim zaduženjima.

Naravno, red rada zahtjeva i red zabave te druženja.

 
Ana iz OŠ Finida rekla nam je kako joj je fora biti u ovakvom okruženju u ulozi suca i iako nekad amaterski igra stolni tenis sa svojim prijateljima, ovo državno prvenstvo ju ipak nije zaintrigiralo za upuštanje u stolnoteniske vode.

Uvijek je lijepo vidjeti predanost, trud, rad i disciplinu, a volonteri pokazuju da su jaka karika i da se na njih može računati i na sljedećim Državnim prvenstvima.

 

Laura Vidović, IPL novinarka

Datum početka
02/05/2022
Datum završetka
04/05/2022