Skip to main content

Sportski praznici 2021

 

Hrvatski školski sportski savez u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i uz potporu Ministarstva turizma i sporta pokreće projekt pod nazivom „Sportski praznici. 

Izrazito uspješan pilot-projekt iz 2021. godine u sljedećoj će se godini značajno proširiti. Uz uključenih 71 škola, 138 kineziologa voditelja i preko 10 000 djece, ove godine projektom se planira obuhvatiti 100 škola iz svih županija. Projekt je planiran početi završetkom sljedeće školske godine i prvi mjesec ljetnih praznika ispuniti aktivnostima za sve zainteresirane osnovnoškolce.

S obzirom na raširenost i specifičnost projekta, mediji su iskazali interes te o projektu postoji preko 130 medijskih napisa, priloga, članaka i gostovanja u informativnim emisijama. Gostovali smo u programu „Dobro jutro, Hrvatska“ te su prilozi o projektu prikazani u više navrata u informativnim programima HRT1, RTL-u, Nove TV i Sportske televizije.

CILJ I SVRHA PROJEKTA

Cilj je projekta uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti.  Sudjelovanje u programu koji bi se provodio na otvorenom prostoru, poštujući epidemiološke mjere te pod stručnim vodstvom kineziologa, omogućiti će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave.

CILJANA SKUPINA

Sadržaj programa namijenjen je učenicima osnovnih škola, dakle od 1. do 8. razreda.

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA

Provedba projekta planirana je na cijelom teritoriju Republike Hrvatske. Za sada je planirano da se u svakoj županiji i Gradu Zagrebu formiraju 3 (tri) lokacije (po potrebi i više). Lokacija podrazumijeva prostore osnovne ili srednje škole što uključuje i vanjska igrališta, sanitarne čvorove i školsku dvoranu za slučaj kiše. Na lokaciji će se koristiti i ostali potrebni rekviziti i sprave za vježbanje.

CIJENA ZA KORISNIKE

Program je u potpunosti besplatan za učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu, a svakog dana učenik će dobiti obrok i vodu.

ŠTO SADA? KAKO SE PRIJAVITI?

Prijave za novi ciklus radionica u 2022. godini objavit ćemo uskoro na našoj web stranici i društvenim mrežama Hrvatskog školskog sportskog saveza.